Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Havumäki Ranch

14.06.2016 / Toimitus

Petteri Kalliomäki on luonut Muurameen varsin erikoisen paikan. Skeittiranch on vuokrattavissa sinulle ja kavereillesi. Puitteet ovat melkoiset, kuten myös Ogin kickflip (kuvassa).


Kuulimme huhuja Jyväskylän liepeille pystytetystä skeitti ranchista jo viime vuonna, mutta nyt aikaa ja rahaa vaatinut projekti on alkanut konkretisoitua.

HAVUMÄKI RANCH on vuokrattava "tila" Muuramessa, jota voi vuokrata yksityiskäyttöön. Tilan käytössä on vain taivas rajana, paikalla voi pitää vaikka häät, polttarit tai tiimin virkistyspäivät. Paikka on vielä kesken, tulossa on täysmittaista puulia ja vastaavaa, mutta jo nyt paikan asvaltoitu piha bumppeineen ja miniramppi tarjoaa skeitattavaa pitkäksi aikaa. Unohtamatta tietysti saunaa ja grillaamista. Tulemme tutustumaan paikan tarjontaan tulevaisuudessa paremmin, mutta kesän juhlia miettiessänne ottakaa Havumäen puhelinnumero käteen. Skedebileet luulisi tässä paikassa onnistuvan.

HAVUMÄKI RANCH pitää myös keskiviikkosessareita klo 18-21. 

Mutta antaa paikalla käyneen Leden kertoa paremmin 

"Kuulin Petterin ideasta muuntaa Muuramen takametsissä Havumäen laella sijaitseva vanha kotipaikkansa skeitti/lumilautaranchiksi jo aika kauan sitten ja pidin ajatusta aluksi täysin umpihulluna, mutta huikeana. Olin käynyt ranchilla aiemminkin pariin otteeseen skeittaamassa sisätiloihin sijoitettua mikrominiä ja ulkona olevaa ehkäpä maailman hienoimmalla näköalalla varustettua miniramppia. Paikka oli huikea jo tuolloin. Aikaa kului ja Petterin touhuista alkoi kuulumaan huhuja. Asfalttikoneet olivat käyneet alueella ja pihamaita oli möyhäilty uusiksi. Huhuja liikkui pooleista ja vaikka mistä… Otin Petteriin yhteyttä ja pian huomasin olevani sessioimassa yhdessä erikoisimmista paikoista, jossa olen koskaan ollut. Kaikki ei ollut valmista, ei lähimainkaan, mutta siitä huolimatta kyseessä oli selkeästi kevään siisteimmät sessiot ja skeitattavaa loputtomasti. Petteri kaipaili mainoskuvaa paikasta ja ehdotin hänelle, että voisimme kenties tulla Beyondin setien kanssa räpsimään ruutuja ja vähän testailemaan aluetta joku ilta. Ei mennyt montaa päivää kun autossani istui Olli Ilmonen, Ville Keituri ja Eetu Sundvall. Lisäksi nappasin mukaani Statumin Jaakko Saavalaisen. Lähdimme Jyväskylästä seitsemän aikoihin alkuillasta ajelemaan kohti Havumäki Ranchia. Pihapiiriin päästyämme haistoin miedon savun tuoksun ja huomasin pihasaunan olevan lämpiämässä. Oli todella kaunis aurinkoinen ilta ja lämpötila reilusti yli 20 astetta. Petteri oli varannut meille reilusti kylmää juomaa ja hääräsi itse grillin ympärillä. Musiikki soi, skeitattiin ja syötiin, oli todella mukavaa ja kaikki olivat fiiliksissään. Ilta eteni kohti yötä ja jokunen kuvakin oli tarttunut muistikortille, vaikka radiolähettimeni eivät toimineetkaan ja kuvat piti ottaa luonnonvalossa ilman salamoita. Jaksoi silti hymyilyttää. Osa porukasta saunoi ja istui paljussa nauttien hienosta auringonlaskusta, osa fiilisteli ja skeittasi. Ranchi on jotain ennenkokematonta, vaikka paljon onkin vielä kesken. Kurbit ja paljon muita elementtejä puuttuu vielä street alueelta ja pihapiiriin on tulevaisuudessa tulossa kaksi betonipoolia ja vaikka sun mitä. Havumäki ranchia on hankala pukea sanoiksi, koska siihen liittyy skeitattavuuden lisäksi niin paljon muuta. Jo pelkkä ajatus siitä, että keskeltä metsää kaukana kaikesta suuren kukkulan laelta löytyy yksityinen pihapiiri, jossa helvetin hieno skateparkki, saunat, paljut, pari miniramppia ja tulevaisuudessa betonipoolit jne. Tämä on asia, joka täytyy itse kokea. Aluksi totesin, että pidin ajatusta skeitti/lumilautaranchista hulluna. Nyt oma mielipiteeni on aivan toinen ja päinvastainen. Petterillä on hieno visio, joka ulottuu paljon myös skeittauksen ja lumilautailun ulkopuolelle. Suosittelen ottamaan yhteyttä Petteriin ja käydä toteamassa asia itse."  -Antti Lehtinen

FB SIVUT: https://www.facebook.com/havumakiranch/

NETTISIVUT: http://www.havumakiranch.com/

Eetu Sundvall: Wallie. Kuva: Lede

Jaakko Saavalainen: Nosebonk. Kuva: Lede

Keskustele Facebooksissa