Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

WILD IN THE PARKS Finaalit Berricksissä

18.11.2015 / Toimitus

Sakari Leskinen voitti Tapulin parkillä käydyt karsinnat Volcomin "Wild in the parks" kisassa. Tämän johdosta Sakari lähti kohti Berricksissä pidettyä finaalia, jonka johdosta pyysimme häneltä pari sanaa siitä minkälaista rapakon takana oli. 


Sakari parkilla

"Tämän vuoden Volcomin Wild In The Parks finaalit olivat varsin kiinnostavat. Kisaetappien Top 3 sijoittuneet saivat mahdollisuuden päästä rapakon taakse kisaamaan Berricsiin, Los Angelesiin. Olin yksi niistä jotka saivat mahdollisuuden lähteä. Skaban sarjat olivat 14 ja alle, 15-21v, ja Open Am sarja. Open am sarjan pääpalkinto oli 15 tuhatta dollaria käteisenä joka jaettiin avoimen voittajien kesken. Jamie Foy voitti avoimen sarjan aivan sairaalla suorituksella. Pistäkää nimi mieleen.

Skaboissa nähtiin eurooppalaista ja myös suomalaista väriä. Suomesta oli vain kaksi osallistujaa: Jaakko Pesonen 15-21 v sarjassa  ja minä, 14 ja alle sarjassa.

Suomen etappi käytiin Tapulin parkilla Helsingissä ja etappeja oli 25 ympäri maailmaa. Volcomilta sai jotain pieniä alennuksia majoituksesta ja lennoista, jotta he saisivat kaikki karsiutuneet itse skabaan mukaan. Hotellilta oli yksityiskuljetus shuttlella suoraan Berricsiin, joka oli aika siistiä. Takapenkiltä kuului ekana treeniaamuna: “I am so excited that I am going to puke”. Ennen Kisoja oli kaksi treenipäivää aamu kymmenestä kuuteen illalla.

Alue, jossa Berrics sijaitsee on aika karu. Berricsin kaltainen halli voisi sijaita täällä Suomessa ihan missä vaan teollisuusalueella, sitä odotellessa sitten.

Hallin kulmilla oli parkissa hyvä Taco Truck, joten eväätkin järjestyi Kalifornian malliin. Kisaformaatti oli samanlainen kaikissa osakilpailuissa, eli kolme spottia ja jokaisella spotilla parhaiten pisteitä antanut temppu jää voimaan. Eli periaatteessa tehtiin kolme parasta temppua kaikkiin kolmeen obstaakkeliin. Helsingin etapilla aikaa oli noin 20 minuuttia per sarja. Ensin skeitattiin karsinnat, joista karsittiin sarjan osallistujamäärän mukaan tietty määrä ihmisiä. Finaalit olivat sitten suoraan karsintojen jälkeen. Berricsissä sarjat jaettiin heatteihin, koska kilpailijoita oli yhteensä 220. Skeitattiin 15 osallistujan heateissa kerrallaan.

Itse kamat Berricsissä on paljon suurempia mitä näkee videoissa. Itse olin ihan shokissa kamojen todellisesta koosta. Kisoissa skeitattiin kolmea eri spottia ja yllätyksenä jenkkien skedemeiningistä kaikissa obstaakkeleissa oli hänkkä tai ledge. Ensimmäinen spotti oli yhdistettynä 10 porrasta ja hänkkä sekä 5 porrasta ja lyhyehköt ledget molemmilla puolilla. Tässä tuli Suomipojille pienehkö ongelma, sillä Suomessa ei oikein ole mahdollisuutta treenata hyviä kymppejä ja hänkkää siinä samalla. Mistään Suomen hallilta tai parkilta ei löydy yhtä isoa ja jyrkkää hänkkää kun se kymppien kuumottaja.

Toka spotti oli se hiukan turvallisempi ja tutumpi vaihtoehto: seiskat, hänkkä ja jyrkkä korneri mistä jengi hyppi sivusta hänkkään ja sen yli. Yksi sairaan iso hardflippi nähtiin hänkän yli kornerin heitosta jo 14 ja alle sarjan karsinnoissa. Seiskoja ja about saman kokoista hänkkää löytyy sieltä täältä ympäri Suomea. Ei ollut sentään niin kuumottava obstaakkeli tippua kuin kympit. Kolmas ja viimeinen obstaakkeli oli suurennettu versio Helsingin Ponke’s parkin heittohänkästä jossa vielä toisella puolella samanlainen ledge. Skidisti kyllä jännitti, koska sehän on Berrics! Ja katsojia oli paljon.

Ei tullut Berricsistä palkintosijaa suomalaisille, mutta kyllä oli siistiä käydä skeittaamassa Kostonin ja Berran luomusta Amerikassa. Jenkki-tempo oli kisassa sitä luokkaa, että jotkut portaat täytyis käydä varmaan juoksemassa silloin tällöin. Ei meinannut jaksaa skeitata koko varttia täysillä. Berrics on rakennettu ihan liiankin hyvin, ei yhtäkään niin sanottua stögiä koko parkilla ja kaikki ledget ja kurbit luistaa pysähtymättä. Flättireili liukuu samalla tavalla kun flätillä rullaisi just uusilla renkailla ja Bonesin Swisseillä. Loukkaantumisia nähtiin kyllä muutamia. Yritys hoitaa homma kotiin jenkkilään oli kova: nilkkaa, pari rannetta kipsiin ja pään kolautuksia. Pahin loukkaantuminen oli varmasti toisen päivän treenien säärimurtuma. Fiilikset reissun jälkeen on vähän ristiriitaiset: paluu Suomen raffeille spoteille. Kavereiden kanssa on kuitenkin kiva päästä skeittaamaan. Loppujen lopuksi sehän skeittaamisessa on parasta." -Sakke

 

Jaakko Pesosen video reissusta: 

Jaakko (oik) ja Sakari (vas) 

Lisää kuvia Jaakon reissusta: http://terveisetpaivantasaajalta.blogspot.fi/2015/10/los-angeles.html

 

 

 

Tulokset:

 

14 & Under Division
1st: Daisuke Ikeda - Japan: $1,400
2nd: Gustavo Ribeiro - Portugal: $1,200
3rd: Cole Hosman - USA: $900
4th: Petter Brunvatne - Norway: $500
5th: Bailey Seager - Canada: $250

 

15 – 21 Division
1st: Tim Casey - USA: $1,400
2nd: Shane Farber - USA: $1,200
3rd: Benny Milam - USA: $900
4th: Ty Stigney - USA: $500
5th: Roar Kolnes Danielsen: Norway: $250

 

Open/AM Division
1st: Jamie Foy - USA: $2000
2nd: Yuto Horigome - Japan: $1,750
3rd: Oskar Hjellegjerde - Norway: $1,500
4th: Mike Berdis - USA: $750
5th: Tanner VanVark - USA: $500

Videota kisoista:

Videota Helsingin osakilpailusta 

Pari kuvaa kisoista: 

Skatephotos by: Yoon Sul: @yoonicorn213 (Berrics)

Keskustele Facebooksissa